Den gotiske romanen

Den Gotiske Romanen

Nåtidens gotiske utrykk. Goth er en subkultur blant ungdom, som begynte på 80-talet og legg vekt på en viss stil og musikk. Gotherne kler seg gjerne i mørke klær, men tung, mørk sminke. Dette gjelder faktisk begge kjønn, det er ikke uvanlig at også guttene bruker mørk sminke. Derfor kan ofte gotherne bli sett på som androgyne. Gothens høgdepunkt var på slutten av 90-talet då det vart arrangert en rekke konserter og klubber.

Musikkstilen er som det meste innenfor gothstilen mørk og dyster med band som Bauhaus, the cult og gang children. Spekteret for musikken er veldig bredt, ”goth-metall”, black metal og mainstreemmusikk. Også litteratur eg viktig, vampyrer, sci-fi, og skrekk.

Det er ingen regler innenfor Goth, det er ikke sagt at en må gå med svarte klær og mørk sminke. Di er som oftest mye mer opensinnet og har mer forståelse for folk som er ”annerledes”
Mye inspirasjon er hentet fra viktoriatida i England. Bøker om det okkulte og mystiske blir er populært. Bøkene om Frankenstein og Dracula er kultklassikere for å rekne. Forfatterer som H.P Lovecraft, Edgar Allen Poe, og Lord Byron. I den moderne litteraturern er J.R Tolkien

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License